Абрикос - сушені абрикоси без кісточок. Для виготовлення кураги плоди абрикос сушать в спеціально відведених для цього місцях на сонці протягом шести - восьми днів, після чого і виходить готовий продукт. Для виготовлення одного кілограма кураги необхідно три - чотири кілограми свіжих абрикосів.
Основна цінність даного продукту в тому, що при висушуванні зберігається більшість вітамінів і мікроелементів. Курага цінується високим вмістом калію, органічних кислот, каротину, фосфору, кальцію, заліза, вітаміну В5. Відома вона як засіб зміцнення серця, підвищення гемоглобіну.
Широко використовується в кулінарії при приготуванні десертів. Курага є натуральним сжигателем жиру.
Склад: курага світла 100%, діоксид сірки 1%.
Калорійність - 232,0 кКал на 100 г продукту:білки -5,2г; жири-0,3г; вуглеводи-51г.
Країна походження - Туреччіна.
- Ціна: 64 ₴/100 г